Čtvrtfinálová série juniorů s Třincem se stěhuje do Zlína za vyrovnaného stavu

Včera zvládli dvougólovou ztrátu junioři Zlína vymazat, dnes už se jim to nepovedlo. Třinečtí Oceláři ve druhém čtvrtfinálovém utkání hráli o poznání disciplinovaněji než v prvním duelu a i díky tomu nakonec zvítězili poměrem 3:1. Berani nezachytili vstup do zápasu, když po první periodě byl stav 3:0. Vyrovnaná série hraná na čtyři vítězná utkání se tak za stavu 1:1 stěhuje do Zlína, kde se hraje ve čtvrtek a v pátek od 17 hodin.
CF2, po 6.3.2017, WERK Aréna
Oceláři Třinec
Zlín
3:1
(3:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. L. Doudera (Haman, Kalus), 15. Stuchlík (Kaukič, Lacka), 18. Kaukič (Flok, Stuchlík) - 21. Fryšara (Gago). Rozhodčí: Mrkva - Tošenovjan, Konvička. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Miko, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Ani ve druhém čtvrtfinálovém zápase se na úvodní gól dlouho nečekalo. Po spolupráci s Filipem Hamanem zakončil úspěšně Lukáš Doudera a Oceláři šli do vedení. Vzápětí to mohlo být už 2:0. Kryštof Stuchlík našel z rohu hřiště před brankou stojícího Lukáše Kaukiče, ten ale před odkrytou částí klece kotouč nezasáhl.

A radovat se nemohl ani Kryštof Stuchlík, jenž z první netrefil poloodkrytou branku. V patnácté minutě už se ale Kryštof Stuchlík dočkal a po nahození Lukáše Kaukiče dotlačil puk za brankovou čáru. O chvíli později činily rozdíl mezi soupeři již tři góly. V početní výhodě vyslal prudkou ránu od modré Lukáš Kaukič a jeho projektil s pomocí brankové konstrukce zaplul do sítě.

Pokud první část patřila Ocelářům, druhá byla zcela jasně v režii Zlína. Po návratu z kabin se ševci vrhli do útoku a brzy dokázali snížit, když po přihrávce Michala Gaga poslal kotouč za záda Hlaváče Štěpán Fryšara. Vzápětí ujeli hosté do přečíslení tři na dva, proměnit jej ale nedokázali.

Poté Oceláři svému soupeři nabídli hned dvě přesilové hry v řadě, k další změně na světelné tabuli ale nedošlo. Ve čtyřiatřicáté minutě sáhli třinečtí trenéři po oddechovém čase a poté se jejich svěřencům podařilo uklidnit hru. Více už prostřední část nenabídla a po čtyřiceti minutách tedy platilo skóre 3:1.

Také do závěrečné třetiny vstoupil lépe Zlín, Štěpán Fryšara ale bekhendem z těsné blízkosti minul. O chvíli později se blýskl Patrik Hrehorčák. Slovenský útočník si pohrál s hostujícím obráncem a najel si před branku, k zakončení už se ovšem nedostal. Poté předvedli Berani dva fauly v krátkém čase a museli do tří. Nabídnutou výhodu se Ocelářům využit nepodařilo a v posledních sekundách tedy hosté zkusili hru bez brankáře, k ohrožení Hlaváče ale nedošlo a v sérii je srovnáno.

Autor reportáže: Martina Sikorová, hcocelari.cz